..









åkte till Gävle, köpte äntligen boken Just Kids av Patti Smith och flörtade till mig min brollas gamla iPod. sparkade på höstlöv och knatade på asfalt. hade det mysigt helt enkelt, och såg ut som sju svåra år eftersom 'sömn' vart bortglömt mellan fredag och lördag. impuls färgade håret rött i torsdags kväll också, har inte reflekterat så mycket över det ärligt talat. trivs rätt bra dock, brunt är inte min grej.

....









i lördags skulle John Lennon fyllt 70, så jag och brollan tog en promenad ner på stan i Gävle och hyrde Nowhere Boy. trots alla knabbningar om hur inkorrekt den är var det ändå mysigt, borde avsätta mer tid för min bror innan han flyttar till Sälen, lite sent påkommet kanske.. men ändå.



fortfarande ledsen över att jag (av någon outgrundlig anledning) aldrig tog mig tid till att åka till Stockholm i somras. eller kanske mer att jag åkte till Stockholm men aldrig kom mig för att promenera åt andra håller och se det här fotot, for real liksom. vojne vojne.

..



har vart vaken cirkus sex timmar, överväger att gå och lägga mig igen. ska ju trots allt upp halv sju, för att rita lite på Audrey och ha omprov i naturkunskap. jobba ska jag göra också, med fina Viola. onsdag är det imorgon, brukar ju gilla onsdagar så det blir nog bra.

........







strosade runt i mer än en timme inne på Beyond Retro i Stockholm med Amelie för någon vecka sen. gick och pillade på precis allt, och kom hem med en turban, en tygpåse och klännigen på bilden längst ner. ville dock ha allt i hela affären, varför blir det alltid så ? och varför har man aldrig en budget som klarar av att göra slag i saken ? när jag blir stor ska jag bli ekonomiskt oberoende.

..

lyssnar på nostalgiska låtar, tänder rökelse som väcker doftminnen och sugs tillbaka till glömda tankar. av någon anledning är hösten alltid lika dan. samma som alla andra höstar. det är Håkan-höstar med för tunna jackor och för mycket sittandes i fönster om nätterna. mina studsmatte-grannar har ett vindspel, det enda som inte är på samma sätt. kanske något mer också, har ju vita väggar nu.


sommarn snurrar fort
när vi bara snöar bort
och jag vågade aldrig hålla din hand
vi är inte såna som i slutet får varann



....







ibland har man ett sånt där veckoslut som är extra fint och minnesvärt.
i fredags var det höstens andra öppen scen. med överdoserande av kaffe&mjölk, fake blod, förväntningar och fint folk. när scenen plockats ihop blev det klädsortering och tröjvikande till klockan två. då promenerade jag på överfulla gator till busshållplatsen, där jag träffade på en överkristen man. överentusiatisk också. samt en filur, trevligt.
i lördags var det dags för Vox Vintage. rosa nummerlappar och glatt humör. mitt fynd blev dock sålt till en annan lycklig människa, men det sörjdes inte så länge. efter kånkande i trappor var det dags för Gertzys avskedsfika, med hallon- och prinsesstårta. på lördags kvällen/natten åts det bullar gjorda av fina killar, och jag fick skjuts hela vägen hem genom natten, från ena sidan av Uppsala till den andra.
i söndags fyllde fina Amelie år, vilket firades med (hennes-) släktfika och senare på kvällen asiatisk buffé, men Juni Viola och födelsedagsbarnet.
idag har jag en borthostad/skriken röst. lyssnar mest på Håkan fast jag borde plugga. men så kan det bli.








....









hösten har kommit till Uppsala och i samma veva har mina grannar skaffat studsmatta. wünderbart,
fast inte sådär jättemycket kanske.

RSS 2.0